×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van vloerverwarming

Aarzel niet om een professionele vakman te contacteren voor het leggen van je vloerverwarming. Niet alleen zal hij je systeem tot in de puntjes kunnen afwerken, hij kan je ook het nodige advies geven.

Geen tijd of geen zin om zelf een vakman te zoeken? Wij doen het voor jou! Geef aan wat je precies wenst uit te voeren, en wij gaan op basis van jouw gegevens op zoek naar geschikte vakmannen. Zij zullen je vervolgens elk een offerte op maat voorleggen, zodat je rustig kan vergelijken.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

vloerverwarming-leggen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Vloerverwarming infrezen: werking, voordelen en prijs

Er zijn verschillende manieren waarop vloerverwarming gelegd kan worden. Vaak wordt een onderscheid gemaakt tussen een nat systeem en een droog systeem. Maar deze technieken worden bijna uitsluitend toegepast bij nieuw te leggen vloeren.

Wil je vloerverwarming leggen bij bestaande vloeren, dan wordt vaak gekozen voor een andere techniek, namelijk het infrezen van de vloerverwarming. Deze techniek heeft als voordeel dat de vloerverwarming snel gelegd kan worden bij een bestaande dekvloer, zonder dat je de hele vloer hoeft uit te breken.

Hoe werkt infrezen juist? En wat zijn de voordelen en nadelen van dit systeem?

In dit artikel:

Vloerverwarming infrezen: hoe gaat men te werk?

vloerverwarming infrezen © Shutterstock - Bij het infrezen van vloerverwarming worden eerst gleuven geslepen in de onderliggende dekvloer

Bij een nieuw te leggen vloer wordt vaak gekozen voor het nat systeem of het droog systeem. Bij het nat systeem worden de leidingen van de vloerverwarming in een natte cementvloer gelegd. Bij het droog systeem worden de leidingen in de isolatielaag aangebracht, die vervolgens wordt afgedekt met een dekvloer.

Bij bestaande vloeren is de dekvloer reeds gelegd, en kan je dus geen van beide methoden toepassen zonder hiervoor eerst de dekvloer uit te breken. Men kiest daarom voor een andere techniek, het infrezen van vloerverwarming.

Bij deze techniek zal men met een speciale freesmachine sleuven maken in de bestaande dekvloer. Deze sleuven worden dan vaak in een bepaald patroon aangebracht. Zo is het slakkenpatroon een vaak toegepast patroon. In dit patroon worden de sleuven ingefreesd in de vorm van een slakkenhuisje.

De sleuven hebben doorgaans een diepte die schommelt tussen de 17 en de 20 mm. Elke sleuf ligt op zo’n 10 à 20 centimeter afstand van de andere sleuven. Welke afstand je best aanhoudt, hangt bijvoorbeeld af van de functie van de vloerverwarming. Dient de vloerverwarming als bijverwarming, dan liggen de sleuven verder van elkaar verwijderd. In dat geval wordt 20 centimeter aangehouden. Dient de vloerverwarming als hoofdverwarming in een bepaalde ruimte, dan kiest men vaak voor 10 centimeter als afstand tussen de sleuven. Hiermee dien je dus ook rekening te houden bij het infrezen van de sleuven.

Eens de sleuven worden zijn aangebracht, worden de kunststof leidingen in de sleuven gelegd. Hier stroomt het warme water door, waardoor de vloer een aangenaam warme temperatuur zal krijgen.

De leidingen worden aangesloten op een verdeelunit of regelunit. Deze verdeelunit is als het ware de tussenschakel tussen de vloerverwarming en de verwarmingsketel. Het water wordt in de leidingen gestuurd via een pomp. Daarnaast wordt ook een thermostaatkraan geïnstalleerd, om te voorkomen dat het water in de leidingen te warm wordt.

vloerverwarming infrezen © Shutterstock - Na het infrezen worden de leidingen in de gleuven geplaatst.

Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Vloerverwarming laten leggen in huis? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een heerlijk verwarmde vloer!

Benieuwd naar het tarief van een professionele vakman?

Vergelijk prijzen van vloerverwarming specialisten in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een aangenaam warme vloer in de winter, wie droomt er niet van? Laat het niet bij dromen blijven, en stap binnenkort al blootvoets door je huis. Vraag hier gratis offertes aan, en vergelijk!

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
vloerverwarming specialisten

aanvraag starten


vloerverwarming infrezen © Shutterstock - Infrezen is een uitstekende manier om vloerverwarming aan te leggen in een bestaande dekvloer

Wanneer is infrezen mogelijk?

vloerverwarming infrezen © Shutterstock - Infrezen is een uitstekende manier om vloerverwarming aan te leggen in een bestaande dekvloer

Infrezen is een interessante techniek voor een aantal specifieke gevallen. Het wordt dus enkel toegepast wanneer er al een vlakke zandcement- of anhydrietvloer aanwezig is. Maar in dat geval moet de dekvloer wel aan enkele voorwaarden voldoen.

Zo kan infrezen enkel worden toegepast wanneer de cementvloer nog in goede staat is.

Ligt er een betonvloer in plaats van een zandcement- of anhydrietvloer, dan is infrezen vaak niet mogelijk. In sommige gevallen is infrezen in een betonvloer toch mogelijk, maar dan heb je een zwaardere freesmachine nodig. Deze methode is vaak ook duurder.

Wat zijn de voordelen en nadelen van vloerverwarming infrezen?

vloerverwarming infrezen © Shutterstock - Infrezen is een interessante techniek met enkele grote voordelen

Het infrezen van vloerverwarming heeft enkele mooie voordelen ten opzichte van andere methoden. Maar er zijn ook enkele nadelen aan verbonden. Een overzicht.

Voordelen van infrezen

+ Deze techniek is de methode bij uitstek voor het leggen van vloerverwarming bij bestaande vloeren, zonder dat je hiervoor breekwerken hoeft uit te voeren.

+ Bij infrezen blijf je niet enkel bespaard van breekwerken, maar ook van een grote mate aan vervuiling. Infrezen veroorzaakt wel wat stof, maar dit kan eenvoudig worden weggewerkt met een stofzuiger aan de freesmachine.

+ Bij infrezen breng je de vloerverwarming aan in de bestaande dekvloer. Dit betekent dat je geen nieuwe vloerlaag hoeft aan te brengen, en dat de opbouwhoogte dus niet wordt verhoogd. Hierin heeft infrezen dus een groot voordeel tegenover vloerverwarming via het natte systeem of het droge systeem, waarbij de opbouwhoogte wel wordt verhoogd.

+ Vloerverwarming is een techniek die relatief weinig tijd en werk in beslag neemt. Nadat de sleuven zijn ingefreesd, kan de vloerverwarming in minder dan een dag worden gelegd en aangesloten.

+ Omdat de leidingen in de bovenste dekvloer worden aangebracht, liggen ze dicht bij de vloerbedekking. Dit betekent dat de vloerverwarming relatief snel zal opwarmen.

Nadelen van infrezen

De dikte van de leidingen voor je vloerverwarming kunnen maar zo dik zijn als de sleuven van de dekvloer. Is de dikte beperkt, dan zal de vloerverwarming minder snel kunnen opwarmen.

Wanneer vloerverwarming vanaf 0 wordt opgebouwd, wordt er aan de onderkant van de vloerverwarming een isolatielaag aangebracht. Deze isolatielaag moet vermijden dat de warmte van de vloerverwarming ontsnapt langs de onderkant van de vloer. Bij het infrezen van vloerverwarming kan er geen isolatielaag worden aangebracht onder de dekvloer, waardoor heel wat meer warmte verloren gaat.

Infrezen is ook een relatief dure methode, al is het volledig uitbreken van de dekvloer uiteraard nog duurder. Later in dit artikel gaan we dieper in op de prijs van het infrezen van vloerverwarming.

vloerverwarming infrezen © Shutterstock - Bij het infrezen worden de gleuven meteen in een bepaald legpatroon geslepen

Wat is de prijs voor het infrezen van vloerverwarming?

De prijs voor het infrezen van vloerverwarming hangt af van verschillende factoren. Een eerste invloedsfactor is het feit of je het werk al dan niet zelf zal uitvoeren. Uiteraard is de totaalprijs goedkoper indien je de werken zelf uitvoert. Maar frezen is specialistenwerk, waardoor je het werk dan ook best overlaat aan een echte vakman.

Daarnaast zal ook de totale oppervlakte een rol spelen. Hoe groter de oppervlakte, hoe hoger de prijs zal liggen.

Tot slot zal de prijs ook verschillen al naargelang je de vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming gebruikt. Bij vloerverwarming als hoofdverwarming zullen de sleuven dichter bij elkaar liggen, en moet je dus ook meer frezen. Dit zal de totaalprijs verhogen.

Hieronder vind je enkele richtprijzen voor het infrezen van vloerverwarming.

Functie van vloerverwarmingPrijs per m²
Hoofdverwarming30 à 45 euro
Bijverwarming25 à 40 euro

Gratis offertes voor het plaatsen van vloerverwarming

Aarzel niet om een beroep te doen op een professionele vakman voor het leggen van je vloerverwarming. Wees verstandig, en vergelijk offertes van vakmannen in je buurt. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor de installatie. Offertes aanvragen kan via onderstaand formulier.

Alle offertes zijn gratis en zonder enige verplichting.


vloerverwarming specialisten
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Wat is de prijs van vloerverwarming?
Waarom elektrische vloerverwarming?
Offertes voor vloerverwarming